Què és Thaleia

THALEIA. Grup de Reconstrucció Històrica, és una associació sense ànim de lucre de Tarragona l’objectiu de la qual és mostrar a l’espectador, des d’una perspectiva dinàmica i divertida, la manera de viure en època romana (la infància, el matrimoni, el divorci, la mort, la religió, la música, la medicina….). Per això ofereix una sèrie d’activitats relacionades amb la vida quotidiana en aquest període històric.

THALEIA és el primer grup de reconstrucció musical d’època romana de l’estat espanyol i manté contacte amb els millors grups europeus en aquest camp.

Fotografia de Grup. Thaleia

El grup THALEIA està constituït per persones relacionades amb el món de la cultura i la ciència (historiadors, arqueòlegs, filòlegs, músics, metges, etc.) amb una àmplia experiència en el món de la reconstrucció històrica i la divulgació del patrimoni. Des dels seus inicis ha participat en Jornades Internacionals de Divulgació Històrica, com les que es celebren cada any, a Tarragona, des de 1999 i en festivals com el Mercat Romà de Guissona, el Festival Romà de Andelos en Mendigorria, la Magna Celebratio a Badalona o Blanda Aeterna a Blanes (per exemple). En l’àmbit internacional ha estat convidat en reunions de grups de reconstrucció en l’estranger com, per exemple, el Mercato della Centuriazione Romana i en el Convengo Internacionale de Archeologia Sperimentale, congressos que se celebren cada any en el poble de Villadose (Rovigo, Venècia) a Itàlia.

També ha participat en la gravació de diversos documentals sobre el mon romà i la ciutat de Tarraco, destacant The 13 wonders from Spain (Les 13 maravelles de Espanya) per la productora americana Universal TV.

El grup THALEIA està integrat per persones de totes les edats amb un objectiu comú: reconstruir escenes de la vida quotidiana d’època romana amb tota la fidelitat possible.